Under de år som jag arbetat med föreningsutveckling inom idrotten har jag fått höra att det är svårt att rekrytera ledare eller människor till olika uppdrag inom idrotten. Är det så?

Jag tror inte det. Jag tror att det absolut går att rekrytera människor till olika uppdrag i en förening. Risken när man uttrycker sig som ovan är att man i förväg har ”gett upp” vilket minskar ansträngningen och uppmärksamheten på frågan. Man försöker inte för att man har bestämt sig i förväg att det ändå är svårt eller att det inte går. Förutfattade meningar/valda sanningar kan både begränsa och ge möjligheter.

”Det där har jag aldrig provat tidigare, så det klarar jag nog”, sagt av Pippi Långstrump. En fin vald sanning tycker jag för att lyckas med något.

”Vi vinner aldrig över danskarna”, var ett uttryck jag hörde när jag var förbundskapten för U15 landslaget för ett antal år sedan. En vald sanning som kanske inte är det bästa om vi önskar vinna över danskarna.

När jag själv började spela badminton för över 20 år sedan fruktade jag alltid spelare från Aura. Det hade jag bestämt mig kring i förväg, tills en dag då motsatsen plötsligt bevisades. Det gick att vinna även över en Aura-spelare…

Med det sagt så tror jag absolut att det går att rekrytera med rätt valda sanningar/förutfattade meningar. För jag tror att människor vill engagera sig i olika sammanhang.

Vad tycker du är kul och vad skulle du vilja bidra med? Vi behöver dig för att kunna fortsätta utveckla verksamheten framöver. I gengäld får du uppleva gemenskap och utveckling där vi stöttar dig i ditt engagemang med det du behöver för att vara trygg i din roll.

  • Ledamot/suppleant till styrelsen
  • Tränare/hjälptränare för badmintonskolan
  • Tävlings och seriespelsfunktionärer

Hör av dig till mig om du kan tänka dig att vara med och bidra kring ovan eller om du har andra kompetenser där du tror att du kan bidra.

Mvh Maria Nilsson

Klubbchef HBK

Maria@hbk.nu, 0736-481975

Veckans funderingar vid skrivbordet