Vart är vi på väg?

Nu vänder vi blad och skapar något nytt. Den informationen fick jag till mig när jag tackade ja till uppdraget som klubbchef. Klubben är med andra ord under utveckling. Vad som kommer skapas på det där bladet vet jag inte fullt ut än. Inte mer än att mål behöver skapas.

Alice: Vilken väg ska jag ta?

Katten: Vart ska du?

Alice: Vet inte.

Katten: Då spelar det ingen roll vilken väg du väljer.

Alice i Underlandet får kloka ord från Chesire-katten.

Om du inte vet vart du ska hur ska du då kunna välja nästa steg och kommande steg? Utan mål ingen mening och kraft.

Därför är vi just nu i en process med att sätta nya mål på kort och lång sikt. Så vi vet vad vi ska göra för något och på vilket sätt vi ska göra det.

Justeringar kommer att ske. Det är en förutsättning om vi ska nå nya mål. För om vi gör som vi alltid gjort kommer det bli som det alltid varit. Det kan förvisso vara tryggt men vem vet vad som väntar på andra sidan 🙂

Du kommer givetvis få vara med på denna utvecklingsresa som medlem i klubben. Just nu krävs det därför från mitt håll att jag är närvarande för att ta in synpunkter från dig. I förrgår från seniorer 65+, igår från ung tjej och idag från förälder som hört av sig. På samma sätt önskar jag att du är närvarande för att ge synpunkter och bidra på det sätt som passar dig. Tillsammans skapar vi framtidens HBK.

/Maria Nilsson

Maria@hbk.nu

0736-481975

”Det är svårt att rekrytera ledare”

Under de år som jag arbetat med föreningsutveckling inom idrotten har jag fått höra att det är svårt att rekrytera ledare eller människor till olika uppdrag inom idrotten. Är det så?

Jag tror inte det. Jag tror att det absolut går att rekrytera människor till olika uppdrag i en förening. Risken när man uttrycker sig som ovan är att man i förväg har ”gett upp” vilket minskar ansträngningen och uppmärksamheten på frågan. Man försöker inte för att man har bestämt sig i förväg att det ändå är svårt eller att det inte går. Förutfattade meningar/valda sanningar kan både begränsa och ge möjligheter.

”Det där har jag aldrig provat tidigare, så det klarar jag nog”, sagt av Pippi Långstrump. En fin vald sanning tycker jag för att lyckas med något.

”Vi vinner aldrig över danskarna”, var ett uttryck jag hörde när jag var förbundskapten för U15 landslaget för ett antal år sedan. En vald sanning som kanske inte är det bästa om vi önskar vinna över danskarna.

När jag själv började spela badminton för över 20 år sedan fruktade jag alltid spelare från Aura. Det hade jag bestämt mig kring i förväg, tills en dag då motsatsen plötsligt bevisades. Det gick att vinna även över en Aura-spelare…

Med det sagt så tror jag absolut att det går att rekrytera med rätt valda sanningar/förutfattade meningar. För jag tror att människor vill engagera sig i olika sammanhang.

Vad tycker du är kul och vad skulle du vilja bidra med? Vi behöver dig för att kunna fortsätta utveckla verksamheten framöver. I gengäld får du uppleva gemenskap och utveckling där vi stöttar dig i ditt engagemang med det du behöver för att vara trygg i din roll.

  • Ledamot/suppleant till styrelsen
  • Tränare/hjälptränare för badmintonskolan
  • Tävlings och seriespelsfunktionärer

Hör av dig till mig om du kan tänka dig att vara med och bidra kring ovan eller om du har andra kompetenser där du tror att du kan bidra.

Mvh Maria Nilsson

Klubbchef HBK

Maria@hbk.nu, 0736-481975

Veckans funderingar vid skrivbordet

”Det är först när du stannar upp som du är på väg”

Just nu är klubben inne i ett förändringsarbete inför framtiden. Jag Maria Nilsson, klubbchef sedan 1/10 arbetar just nu med att ta del av synpunkter, och funderingar på vad som är fungerar bra och vad du som medlem önskar bli bättre. Har du inte hört av dig till mig än, gör det!

Det som är positivt är att det varje vecka hör av sig nya människor som vill börja spela badminton i olika åldrar och på olika nivåer. I morse hade vi exempelvis besök av 15 seniorer (65+) som provade på badminton, några för första gången i sitt liv. På torsdagar är det fullt i motionsgruppen och fler vill in. Det är fantastiskt roligt att så många är intresserade av badminton. Jag tror dessutom att den här målgruppen kommer växa vilket ställer en del krav och frågor på oss som förening hur vi kan hantera intresset framöver. Hur jag kan tro det? Jo aldrig förr har idrottsrörelsen varit så tydlig i sitt budskap och sin strategi 2025 att idrott är till för alla, hela livet.

Det tycker jag är häftigt och resan dit för oss som förening har bara börjat…

Vi ber dig därför ha överseende med att saker och ting under en period kan upplevas som att de stannat av och att vi inte har svar eller lösningar på allting. Att stanna upp, lyssna och reflektera är just nu nödvändigt för att veta vart klubben är på väg och på vilket sätt vi är på väg in i framtiden.

Vill du hänga med i HBK: s utveckling framöver?

Hör av dig: Maria@hbk.nu eller 0736-481975.

/Maria

Gör din röst hörd!

Just nu pågår ett förändringsarbete för klubbens verksamhet. För att kunna göra justeringar framöver behöver klubben veta vad du som medlem tycker och tänker om verksamheten oavsett om det är av positiv eller negativ karaktär. Allt välkomnas!

Gör dig hörd genom att:

  • Mejla till Maria@hbk.nu
  • Ringa Maria på 0736-481975
  • Träffas fysiskt i Olympiahallen

Ser fram emot att höra från dig,

/Maria Nilsson, klubbchef HBK

Ny klubbchef

Vid det extra föreningsmötet presenterades HBK: s nya klubbchef Maria Nilsson som fått uppdraget som ny klubbchef på 50 %.

Maria Nilsson, ny klubbchef HBK

”Vi är glada över att ha Maria på plats och ser fram emot en ny spännande tid”, säger Maria Williams, HBK: s ordförande.

Många är redan bekanta med Maria Nilsson som för ett antal år sedan själv var aktiv i föreningen som spelare och tränare. Sedan dess har Maria arbetat med förändringsprocesser i olika branscher och sammanhang, bland annat som föreningsutvecklare för Svenska Badmintonförbundet och som idrottskonsulent hos Skåneidrotten.

”Jag förstod med den information jag fick från styrelsen att det skulle bli ett utmanande uppdrag att ta mig an rollen som ny klubbchef. Det var grunden till att jag tackade ja”, säger Maria Nilsson.

Vill du komma i kontakt med Maria? Mejla till Maria@hbk.nu

Samtidigt vill klubben också tacka Janne Esp efter många fantastiska år i klubben som valt att lämna av personliga anledningar.

Nytt samarbete för Yonex-produkter

Vi ser fram emot ett nytt samarbete när det gäller produkter från Yonex. När du som medlem handlar genom vår partner UpplevelseTeknik AB går 30 % av vinsten till klubben. En viktig del för att fortsätta bidra till en kvalitativ verksamhet för dig som medlem. Läs mer i det bifogade dokumentet.

Samarbete UTAB

Snart startar vi

Hallen öppnar imorgon onsdag 15/8. T-grupperna T-3, 2 och 1 börjar på sina ordinarie tider på torsdag 16/8.
T-3 17.00 – 18.00
T-2 18.00 – 19.30
T-1 19.30 – 21.00
Då jag kommer att börja jobba mer med olika projekt och skolor på dagtid så kommer Linus och Alexander att vara tränare för T-3 och T-2.
Hampus och Johan kommer att träna T-1.
Motionsträningen startar också på torsdag 16/8 på sin vanliga tid 19.00 – 21.00
Dropp in för +65 startar måndag 20/8 kl 09.00-10.00
S-Light startar onsdag 22/8 kl 18.00-19.00
Badmintonskolan startar måndag 27/8.

/Janne